EMOB010 – The Future Is Electric #1

Ez a Podcast Feed és itt tudsz támogatni bennünket.
Köszönjük!

Az epizód már meghallgatható a YouTube-on is!

Shownotes

TÉVHITEK, FÉL INFORMÁCIÓK ÉS VALÓTLANSÁGOK A VILLANYAUTÓZÁSRÓL ÉS ANNAK JÖVŐJÉRŐL – 1. rész

Köszönjük a megtisztelő figyelmet!

„Én azért szeretek benzinkútra járni, mert…”

Szeretnénk hallani a ti véleményeteket: miért szerettek hétről-hétre (esetleg napról napra) a benzinkútra járni? Mi a legkevésbé sem tartjuk élvezetes kikapcsolódásnak, sokkal inkább nyűgnek! De mit gondoltok ti? Kérjük, hogy mondjátok el nekünk!

Számunkra egyáltalán nem tűnik hasznosan eltöltött időnek elautózni a benzinkútra (jó, tőlem lehet tüzelőanyag-töltőállomás is) sorban állni (főleg a nap végén, főleg nyaranta, főleg az üdülőövezetek környékén, vagy az autópálya melletti benzinkutakon), aztán bepötyögni a dolgokat a kútoszlopon, majd a +35°C-ban aszalódni az autó mellett állva. És azt talán mondanunk sem kell, hogy határozottan nem esik jól ugyyanezt végigcsinálni a -25°C fokban fagyoskodva, miközben 40 km/h-s szél fúj… és akkor még haza is kell menni onnan, ami megint csak üzemanyagba és időbe kerül.

Arról nem is beszélve, hogy a benzinkút mindig koszos, mocskos, büdös: az üzemanyag szétpacsálva a betonon, főleg a gázolajos töltőoszlop tud össze-vissza kenve lenni – a vízhatlan munkáskesztyű használata tehát erősen ajánlott tehát, főleg az volt a CoViD-19 alatt és azután is. Plusz: a szemetet sokan nem tudják bedobni a kukába, mert nem tudom… ahhoz kellene tenni még egy lépést?!

A további kellemetlenségek közé tartozik amikor

  • a töltőpisztoly csöpög és minden mozdulatora vigyázni kell, hogy ne maszatold össze magad,
  • az LCD kijelzőt alig látni napsütésben,
  • a pickup truck 2 helyet foglal el,
  • a kútoszlop „lefagy”, azaz lehet besétálni a kútkezelőhöz az épületbe/átgurulni a másik kútoszlophoz,
  • az ablakmosó vödör porzik, vagy a benne található mosóvíz már 3 napja nem volt cserélve és már nem is víz, hanem sár van benne, stb.

Szóval:

minden szempontot figyelembe véve (lásd fentebb), a saját több éves tapasztalatod alapján te magad azért szeretsz benzinkútra járni, mert?

A válaszaitokat ennek a cikknek a Facebook-posztja alatt írhatod meg nekünk <– klikk a linkre!

Nem feltétlenül sürgős a dolog: Április végéig gyűjtjük és rendszerezzük a beérkezett válaszokat és azokat az egyik májusi podcast epizódban elemezzük majd!

Köszönjük minden kedves hallgatónk idejét és energiáját, amelyet a válaszadásra szánt!

Lator & Lázadó