Mi lesz majd akkor … #01

Új sorozatot indítunk, kisérleti jelleggel. Ezekben a cikkekben a tények mellett bőven lesz szarkazmus, csipkelődős humor, görbe tükör és nyílt őszinteség. Reméljük, hogy majd teccikérteni és teccikértékelni is.

NÉFK – Nemzeti Életbevágóan Fontos Kérdések

  • Mi lesz majd akkor, amikor mindenki egyszerre akar villanyautót tölteni?
  • Mi lesz majd akkor, ha az elektromos hálózat nem bírja majd a megnövekedett terhelést és leég?
  • Mi lesz majd akkor, ha sorban kell állni a villanyautó töltőknél?
  • Mi lesz majd akkor, ha a villanyáram a duplájára drágul?

Nem egyszer és nem először hallani ilyen és ehhez hasonló „fontos” kérdéseket a villanyautózással kapcsolatban. Nagyon kedves, hogy a benzin és gázolaj vérű autósok olyan dolgok miatt aggódnak, ami talán soha, talán majd csak évek, évtizedek múlva következnek majd be, ha egyáltalán…

Mert most, amikor még egy-egy lokálisan korlátlan mennyiségű CO2-t és NOx-t eregető nem-villanyautós évekre, talán 1 évtizednyire van attól, hogy legalább egy új hibridet vegyen, nem hgoy villanyautót, olyan események miatt aggódik, amelyek egyáltalán nem befolyásolják az életét.

Miért? Mert ért hozzá. Biztos. Hogy ért hozzá.
Valójába persze fogalma sincs, tapasztalata nincs, kíváncsisága sincs, hogy utána olvasson a tényeknek, adatoknak, vagy netán kipróbálja (egyszer végre), de véleménye az van. És hát ahogy látjuk, halljuk, olvassuk, ezt nem képesek magukban tartani, legyen szó akár mekkora ostobaságról.

A cikk egy klikkelés után folytatódik!

Nem Mindig A Pénzen Múlik, Néha Elég A Szándék És A Tettek

„Nem Pénz Kérdése…” címmel jelent meg a Villanyautósok.hu Extra tartalma 2022. Májusában. Mivel a tartalom meglehetősen egyedi és kimagaslóan szinvonalas, továbbá minden szavával egyet értünk, ezért – hogy minél több emberhet eljusson -, megosztjuk azt itt a weboldalunkon is.

Biró Balázs, a Villanyautosok.hu szerzőjének előadása 2022 májusában a GreenTech konferencián és szakkiállításon (ZalaZone).

Az előadás öt olyan témát jár körül, amiket ma még problémaként kell azonosítanunk, de a megoldásuk szerencsére nem kerül semmibe:

  • kiszámíthatóság a kedvezmények szabályozásában,
  • átláthatóság a parkolási kedvezmények világában,
  • töltőhelyeket jelölő egységes táblák és felfestések a KRESZ-ben,
  • forgalmi engedély frissítése a releváns adatokkal,
  • otthoni töltés céges elszámolhatósága és társasházi töltés támogatása.

Ha a beágyazott videó nem jelenik meg, vagy nem indulna el, akkor a videót ezen a linket találod meg a Villanyautósok EXTRA csatornáján.

Bíró Balázsnak a Villanyautosok.hu csapatából hálás köszönet jár a hiánypótló és informatív prezentációért.

Köszönjük!