Mi lesz majd akkor … #01

Új sorozatot indítunk, kisérleti jelleggel. Ezekben a cikkekben a tények mellett bőven lesz szarkazmus, csipkelődős humor, görbe tükör és nyílt őszinteség. Reméljük, hogy majd teccikérteni és teccikértékelni is.

NÉFK – Nemzeti Életbevágóan Fontos Kérdések

  • Mi lesz majd akkor, amikor mindenki egyszerre akar villanyautót tölteni?
  • Mi lesz majd akkor, ha az elektromos hálózat nem bírja majd a megnövekedett terhelést és leég?
  • Mi lesz majd akkor, ha sorban kell állni a villanyautó töltőknél?
  • Mi lesz majd akkor, ha a villanyáram a duplájára drágul?

Nem egyszer és nem először hallani ilyen és ehhez hasonló „fontos” kérdéseket a villanyautózással kapcsolatban. Nagyon kedves, hogy a benzin és gázolaj vérű autósok olyan dolgok miatt aggódnak, ami talán soha, talán majd csak évek, évtizedek múlva következnek majd be, ha egyáltalán…

Mert most, amikor még egy-egy lokálisan korlátlan mennyiségű CO2-t és NOx-t eregető nem-villanyautós évekre, talán 1 évtizednyire van attól, hogy legalább egy új hibridet vegyen, nem hgoy villanyautót, olyan események miatt aggódik, amelyek egyáltalán nem befolyásolják az életét.

Miért? Mert ért hozzá. Biztos. Hogy ért hozzá.
Valójába persze fogalma sincs, tapasztalata nincs, kíváncsisága sincs, hogy utána olvasson a tényeknek, adatoknak, vagy netán kipróbálja (egyszer végre), de véleménye az van. És hát ahogy látjuk, halljuk, olvassuk, ezt nem képesek magukban tartani, legyen szó akár mekkora ostobaságról.

NEMTÜGYÜV – Nemzeti Tüzelőanyag-gyártó és Üzemanyag-ellátó Vállalat

Mi lesz majd akkor, amikor Európában egyedüliként a Magyar Kormány teszi hatósági árassá az üzemanyagokat? Mi lesz majd akkor, amikor 12 hónap alatt a DUPLÁJÁRA drágul az 95-ös benzin és a gázolaj ára? Mi lesz majd akkor, amikor kétféle árszabás lesz a kutakon? Mi lesz majd akkor, ha mennyiségi korlátozást vezetnek be a tüzelőanyag-töltőállomásokon?

Áh, ilyen apróságok miatt nem kell aggódnia egyetlen belső égésű motorral szerelt autó tulajdonosának sem!! Ilyen dolgok nem történhetnek meg az Európai Unióban, a 2020-as években! Valamikor, a jövőben biztos, hogy bőven lesznek gondok, bajok, hatalmas problémák a több milliós magyarországi villanyautó park töltésével és a több milliárdnyi megawatt erőmúvektől töltőcsatlakozóig történő eljuttatásával – de bezzeg a TDi motoros VW Golf-ot bármikor, bármelyik töltőállomáson probléma nélkül, 2 perc (matek szakkörösöknek: 0,0333 óra, vagy 120 másodperc) alatt tele tankolhatjuk, hogy utána az 1.900 km-t max. 10 óra alatt megtehesse.

Teljesen normális számára, hogy az üzemanyag ára hetente, akár naponta emelkedik, vagy hogy hatósági árat kell bevezetni rá, hogy egyáltalán esélye legyen üzemanyagot vásárolni az autójábat A legkevésbé sem zavarja, hogy mennyiségi korlátozást vezetnek be az üzemanyag társaságok, 50, vagy csak 20 literben (húsz liter, érted?! Az autó 45 literes üzemanyagtankja félig se lesz tele!) maximálva az egy alkalommal megvásárolható mennyiséget.

Sőt, még örül is neki, így aztán amikor a haverokkal együtt megrohamozzák a kutat, hogy azért ha nem is igazán meg sehova, legalább neki jusson, legalább a saját autójának a tankja legyen tele! És mivel a haverok nem vehetnek 50 liternél többet, maradni fog neki is… Mert hát olyat még nem láttunk, hogy egy nap 2 különböző benzinkutat látogat meg valaki.

Kezdődött:

  • a hatósági áras üzemanyaggal,
  • aztán már csak a magyarok vásárolhattak hatósági áras üzemanyagot,
  • aztán már csak közvetlenül a járművek üzemanyagtankjába lehetett hatósági áras üzemanyagot vásárolni, kannába már nem,
  • most pedig ott tart Magyarország, hogy mennyiségi korlátozást kellett bevezetni.

Mi lesz a következő: a Nemzeti Üzemanyag Utalvány?

Zsenialitás kimaxolva!

Javaslataim a Magyar Kormány számára:

  • Most azonnal állítsanak fel egy Operatív Törzset Főispánságot a MOL székházban, aki (vagy ami) – a koronavírus járvány alatti „Kórház Parancsnokok” mintájára – a következő naptól Benzinkút Parancsnokokat Hadvezéreket nevez ki minden tüzelőanyag-állomás élére! Csak így lehet eredményesen harcolni és megvédeni a rezsicsökkentett üzemanyagárakat!!!!4!!
  • Továbbá pedig – mintegy kötelező látványelemként -, feltétlen szükség lesz minden egyes kútoszlop mellé golyóálló mellénybe, terepszínű egyenruhába bújtatott, az éles lőszerrel töltőtt gépkarabélynak az elsütőszegén tartott mutatóujjal pózoló/fel-alá sétálgató/unatkozó honvédekre darutollas vitézekre is! Legalább lenne okunk a qrva drága üzemanyagárak árnyékában egy jóízűt röhögni is.
„a katonától nem kell félni, a katona segíteni érkezik mindenhová, ahol jelen van”
(Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, 2020. November 20.)
Igaz, ami igaz, annyi hasznuk most is lenne, mint a járványidőszakban volt.
Tudjátok: egyetlen kép többet mond ezer szónál.
fotó: origo.hu

A fentebbi ötleteim gyarkolatba történő átültetését követően igény tartok a MOL Nyrt. elmúlt 25 évének valamennyi extraprofitjára! És annak adójára is!

Köszike!

– Lázadó


nyitókép: pinkyhong138 / Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük