Napelem, Szaldós Elszámolás & A Megújult Tesla Model 3 (Frissítve!)

Szombat délután (Szeptember 2.), a „váratlan” megjelenés és az európai forgalmazás megkezdése után 48 órával arra voltam kíváncsi, hogy az általam rendszeresen nézett/hallgatott magyar YouTuber-ek mit mondanak, mit gondolnak a dizájnjában, az anyaghasználatában, a technológiájában jelentősen megújult Tesla Model 3-ról?

Mivel angol (és német és román és olasz) nyelven minden is megtudható az Augusztus utolsó estéjén megérkezett 2023. évi Tesla Model 3-ról, nem is igazán a technológiai részletek ismételgetése, hanem az egyes magyar YouTuber-ek személyes véleménye érdekelt volna… De nem tudhattam meg, mert … nem tudom, talán még nem akarták elmondani.

2023 Tesla Model 3 (Higland): ultra piros színben, 19″ Nova könnyűfém felnikkel

A hanyatló nyugaton (példuál: Románia) már mindenki megtudhatta az új Model 3-ról YouTube-on mindazt, amit akart, pedig a facelift-elt, 2023-as változat az első pillanattól kezdve megrendelhető Magyarországon is.

Mindezek ismeretében elmondható, vagyis elvárható lenne, hogy az édes anyanyelvünkön is hallhassunk, láthassunk annyit, amennyit csak lehet az 5 év után megújult Tesla Model 3-ról.

Miért, miért??

Azért, mert a magyarok körül-belül 56,7%-a nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem.

Villanyautósok

Természetesen a megújult Model 3-ról szóló, részletes információkat tartalmazó cikk már olvasható a weboldalukon, amelyben megtekinthetők a Tesla pár másodperc hosszúságú marketing videói is. Mivel a legfrissebb podcast adásukat a megjelenés napján vették fel, sajnos a felfrissített Model 3 megérkezéséről pont lemaradtak, így aztán a főtéma a magyarországi napelem-tulajdonosok megszopatásáról havi szaldójának bevezetéséről szól.

A srácok szóbeli véleményére meg 1 hetet várnunk kell, de biztos vagyok benne, hogy nem lesznek adósaink és részletesen elmondják, hogy Ők mit gondolnak a jelentős frissítéseken átesett Tesla Model 3-ról.

A podcast epizód Augusztus 31-én került rögzítésre, csak pár órával a 2023-as Tesla Model 3 megérkezése előtt.

FRISSÍTÉS #3

Nem is kellett egy egész hetet várnunk (Köszi, Fiúk!) és megérkezett a felfrissített Tesla Model 3-ról szóló közel 10 perces Villanyóra adásrészlet, korábban, mint hogy a 193. epizód megjelent volna:

Handrás

Annak ellenére hogy a jelentős frissétekkel rendelkező „új” Tesla Model 3 megérkezése nem embargós, Handrás csak egy YT Short-ot tudott kitenni, amiből ugye csak pont az nem derül ki, ami engem érdekelne: a saját véleménye.

Egyébként pedig a legrissebb, a szombaton megjelent videója a magyarországi napelem-tulajdonosok megszopatásáról havi szaldójának bevezetéséről szól – a Model 3 nem került benne megemlítésre.

TeslaMaster

Június második fele óta teljes a csend a YT-csatornáján… tehát az Augusztus 31-én megjelent 2023-as Tesla Model 3-ról sem mondott még egy szót sem sajnos. De talán majd a következő napokban…

TotalCar + Karotta

Tudom, Karotta nyári szabadságát tölti, azaz töltötte Augusztus hónapban, ezért szünetel(t) a TC Híradó. A saját YT csatornájára meg Január óta nem tett fel semmiféle tartalmat. Nade, ma már Szeptember van, remélhetőleg a jövőhéten érkezik a folytatás és akkor az elsők között hallhatunk tőle a megújult Tesla Model 3-ról magyar nyelven…

2023 Tesla Model 3 (Higland): minimalista, fekete-fehér beltérrel

FRISSÍTÉS #2

Ahogyan az várható volt, a 99. TC Híradóban Karotta az megújult Tesla Model 3-ról is beszélt:

E-CARS.HU

FRISSÍTÉS #1

Az E-Cars.hu valahogyan lemaradt a listáról, így most pótolom.
A legutolsó videójuk a YT csatornájukra 2022. Február 11-én került, azóta viszont semmi……..

Check Engine

Értem, a villanyautózás nem igazán az Ő asztaluk. Igaz, korábban már csináltak egy igazán jó videót a Tesla-ról (és Musk-ról), de talán a törzsközönségük jobban érdeklődik a tuningolt Swift-ek és a KRESZ-szabályok értelmezésének megtárgyalása iránt…

Draskovics Andris

Ugyan a múlt héten kijött a „fapados” Model Y teszt Andristól, de az Ő véleményét sem ismerhettük meg még az elmúlt 2 napban.

De valószínűleg ami késik, az nem múlik…

Alapjárat

2021. Márciusában egy alig 3 perces videóban számoltak be a minimálisan kozmetikázott Model 3-ról… de a jelentősen megújult 2023-as Model 3-ról még nem készült videójuk. És a legutolsó videós tartalmuk a YT-csatornájukon Szilveszter napján jelent meg…

Magyarósi Csaba

Csabi sem mondott semmit a kívül-belül és még a lemezek alatt is megújult Tesla Model 3-ról – bár Ő talán előbb mutatna be egy 10+ éves benzines Alfa Romeo-t, mint egy 50%-ban megújult Tesla modellt.
Mondjuk az is igaz, hogy több, mint 2 hete semmiféle videós tartalmat nem publikált. Nekem innen úgy tűnik, hogy Csaba és a YT-csatornája ebben a tekintetben felejtős.

Kit felejtettem ki?

A Villanyautósok és Handrás mellett az AutóSámán is csak a rettentően szar nem éppen kedvező magyarországi napelem helyzetről publikált 2 videót. A Winkler motorozik, de tőle nem is várom el, hogy a megújult Model 3-ról tartalmat gyártson. A Speedzone meg a vályipista miatt tiltólistán van nálam.

És akkor ki is van még?

Magyarország megint le van maradva, mint a borravaló. Nem kicsit, hanem nagyon.

Jól látható, hogy magyar nyelven sokkal többen foglalkoznak a napelemesek éves elszámolásának havi elszámolásra történő megváltozásával, az inkorrekt kormányzati döntéssel, mint a világ legnagyobb villanyautó-gyártójának jelentősen megújult, legolcsóbb modelljével. Amely egyébként előbb érhető el Kínában és az Európai Unióban, mint Észak-Amerikában!

Orbánia Uralkodója, I. Viktátor

Bezzeg a Nyugat!

Ahogyan már említettem, a nyugati országok YouTuberei már megtették a magukét és bemutatták/elmondták a hallgatóságuknak, mit tud és mit gondolnak az új, 2023-as Tesla Model 3-ról.

Egy rövid lista, a teljesség igénye nélkül:

Egyesült Királyság / Anglia: rááadásul Ők még azt sem tudják, hogy mikor kerül gyártásba, mikortól lesz kapható a jobb kormányos verzió?!

Románia:

Hollandia:

Norvégia:

Tesla Bjorn-nak sikerült 3 videót is publikálnia két nap alatt, de hát a hazai pálya előnye, ugye…

Németország:

Olaszország:

És a többiek, teljesen véletlenszerű sorrendben:

https://youtu.be/KnK3E_B1RzQ?si=vU7khhs_Q6maOLEq

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük